false (Visa projekt)
cookie
Vi änvänder cookies för att höja din upplevelse hos oss. Genom att stänga detta meddelande godkänner du våra villkor.
Vi har uppdaterat vår integritetspolicy. Visa information
Update Cart?

Changing division would affect availability and pricing of products in your cart.

Ändra kundnummer kan påverka artikelpris och tillgänglighet. Addressen du valt kan också ha ändrats i kassan.

Vill du fortsätta med denna ändring?

Detta kundnummer är inte längre aktivt, vänligen välj ett aktivt kundnummer.

Choose your Selga division
Update Cart?

Changing division would affect availability and pricing of products in your cart.

text.skipToContent text.skipToNavigation

Electronic Data Interchange (EDI)

Electronic Data Interchange (EDI) är överföring av strukturerad information enligt ett överenskommet format. Benämningen EDI refererar ofta, men inte alltid, till överföring mellan företag av information såsom lagersaldon, kataloginformation, order, orderbekräftelse, leveransaviseringar och fakturor. Eftersom information hanteras elektroniskt är risken för fel mindra och överföringen går betydligt snabbare.

Selga använder sig av sig av de två vanligaste formaten av EDI, XML och EDIFACT för meddelanden enligt nedan;
 
Order (ORDERS)
Ordererkännande (ORDRSP)
Leveransbesked/följesedel (DESADV)
Faktura (INVOIC)
Katalog (PRICAT) - under utveckling
XML och EDIFACT består av flera olika versioner/varianter och benämns lite olika, exempelvis Svefaktura är en sådan variant.
 
Befintliga programintegrationer
Selga är integrerade med olika förkommande affärs- inköp och kalkylsystem som finns tillgängliga på marknaden. Nedan ser du de system vi idag är mer eller mindre integrerade till och vilka meddelande typer vi idag skickar till dem.
MjukvaruleverantörerApplikationMeddelande
Hantverksdata


 
Entré för Windows


 
ORDERS
ORDRSP
DESADV
INVOIC
Symbrio


 
Symbrio
(Gamla Synk-IT)

 
ORDERS
ORDRSP
DESADV
INVOIC
Hogia DataScrollanDESADV
Soft OneSoft OneORDRSP
Solute TechnologiesHantverksappenORDERSP
RemoteXRemoteX 

 

 Använder ditt företag någon av ovan nämnda system är möjligheterna för en snabb implementation stor. Finns inte ditt system i listan är möjligheten ändå stor att ditt system klara hanteringen av elektroniska dokument antingen XML eller EDIFACT. Kontakta din systemleverantör som säkert kan ge dig information om vilka möjligheter som finns.

 
InExchange - elektronisk faktura
Vi är anslutna till InExhange fakturatjänst, funderar du på att ta emot elektronisk fakturor eller om du redan själv är ansluten till InExchange så kan vi enkelt och snabbt konfigurera om till att skicka fakturan elektronsikt istället för via papper.
 
Läs mer på InExchange.
 
Kontakt
För mer information om anlutning av EDI kontakta din Selga-säljare.

Välkommen till Selgas webbshop - din distributör av elartiklar.
Fler än 10 000 elektriker och industrikunder handlar från Selga varje dag – en fullsortimentgrossist för elartiklar. Selga har sålt elmaterial sedan 1969 och har butiker i hela landet. Våra kunder omfattar elektriker, stora installatörsfirmor, byggföretag, automationsspecialister och stora industriföretag. Utöver vår webbshop tillhandahåller vi EDI-lösningar och Punch Out. På Selga tillhandahåller vi ett brett spektrum av hållbara och innovativa produkter och tjänster för automation, tekniska lösningar och energieffektivisering. Fråga oss först! Vårt sortiment omfattar belysning, kablar, elnätsmateriel, strömställarsortiment, industrikomponenter, tele/data, laddstolpar, solpaneler, smart hemteknik och produkter för värme och komfort. Är du en registrerad kund kan du se dina priser och lagertillgänglighet direkt i webbshopen. Vi har 120.000 artiklar i vårt sortiment från kända varumärken som Schneider Electric, ABB, Hager, Garo, PM flex, Draka, Zebra, Bizline, Gigamedia och många fler. Registrera dig som Selgakund idag.