false (Visa projekt)
Vi har uppdaterat vår integritetspolicy. Visa information
Update Cart?

Changing division would affect availability and pricing of products in your cart.

Please update your zip code for accurate availability information.
Totalt:
Totalt:
text.skipToContent text.skipToNavigation
950x200_edi_banner_hero.jpg

EDI - Electronic Data Interchange

Electronic Data Interchange (EDI) är överföring av strukturerad information enligt ett överenskommet format. Benämningen EDI refererar ofta, men inte alltid, till överföring mellan företag av information såsom lagersaldon, kataloginformation, order, orderbekräftelse, leveransaviseringar och fakturor. Eftersom information hanteras elektroniskt är risken för fel mindre och överföringen går betydligt snabbare. Vi använder oss av de två vanligaste formaten av EDI; XML och EDIFACT.

 
Nedan är de meddelanden som vi hanterar

 

► Order (ORDERS)

► Ordererkännande (ORDRSP)

► Leverensbesked/följesedel (DESADV)

► Faktura (INVOIC)

► Katalog (PRICAT)

 

 

Programintegrationer

Selga är integrerade med olika förekommande affärs- inköp och kalkylsystem som finns tillgängligt på maknaden. Ladda hem hela listan här nedan.

 

EDI partners >>

 

Använder ditt företag någon av systemen representerade i listan är möjligheterna för en snabb implementation stor. Kontakta din systemleverantör om ditt system inte finns med i listan för att kontrollera om systemet klara XML eller EDIFACT standarden.

 

 

Elektronisk faktura [e-faktura]

Vi är anslutna till InExhange fakturatjänst, funderar du på att ta emot elektronisk fakturor eller om du redan själv är ansluten till InExchange så kan vi enkelt och snabbt konfigurera om till att skicka fakturan elektronsikt istället för via papper.

 

Läs mer på InExchange >>

 

Vi har även möjlighet att ansluta e-faktura från andra systemleverantörer via traditionell EDI anslutning utan att gå via InExchange.

 

 

Fråga lagersaldo via EDI

Denna tjänst finns i dagsläget endast tillgänglig via Hantverksdata och Symbrio. Möjlighet finns att ansluta flera systemleverantörer.

 

 

Projektnummervalidering - korrekt märkning från kundorder till faktura

Tjänsten kan användas av kunder som har e-faktura. Validering kan ske på två sätt:

 - Via externt program (via Symbrio dagsläget).

 - Via regelverkstabell (kan användas för alla kunder som kör e-faktura oavsett systemleverantör).


 

Hämtning i butik via EDI

Denna tjänst finns i dagsläget enbart tillgängligt från Symbrio.

 

 

PDF faktura

Vi erbjuder även elektroniska fakturor via PDF-fil. Anmäl ditt intresse genom att fylla i formuläret.

 

Registrering av PDF-faktura >>

 

 

Kontakt

För mer information om anlutning av EDI kontakta din närmaste Selgasäljare.

Välkommen till Selgas webbshop - din distributör av elartiklar.
 
Fler än 10 000 elektriker och industrikunder handlar från Selga varje dag – en fullsortimentgrossist för elartiklar. Selga har sålt elmaterial sedan 1969 och har butiker i hela landet. Våra kunder omfattar elektriker, stora installatörsfirmor, byggföretag, fastighetsägare, automationsspecialister och stora industriföretag. Utöver vår webbshop tillhandahåller vi EDI-lösningar och Punch Out. På Selga tillhandahåller vi ett brett spektrum av hållbara och innovativa produkter och tjänster för automation, tekniska lösningar och energieffektivisering. Fråga oss först! Vårt sortiment omfattar belysning, kablar, elnätsmateriel, strömställarsortiment, industrikomponenter, tele/data, laddstolpar, solpaneler, smart hemteknik och produkter för värme och komfort. Är du en registrerad kund kan du se dina priser och lagertillgänglighet direkt i webbshopen. Vi har 120.000 artiklar i vårt sortiment från kända varumärken som Schneider Electric, ABB, Hager, Garo, PM flex, Draka, Zebra, Bizline, Gigamedia och många fler. Registrera dig som Selgakund idag.